Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Wiola1996 (1013 niezalogowanych)
37 Postów
Henry Behrens
(Optimus alienacja)
Nowicjusz
DaNKriS napisał:
masz swój sklep z pieczywem i ogólnie to takie ala tesco mini ;p ciekawi mnie tylko co ty robisz w skandynawi i w jakim miejscu jestes? głupie pytanie w sumie no tak pracy szukasz to może odpowiesz na te drugie ;p

Jacus Rulez!!!

A ty Da cos tam jestes dosc mlody wiec masz prawa tego nie wiedziec, ale Jacus jest ze STOLICY! A my tam na poczatku lat 90-tych mielismy reme 1000. Wiec nie jest to zadna nieznana firma i z pewnoscia nie musisz mu wyjasniac porównując do Tesco. . Jeden ze skepow byl na przyklad w Smyku. Ale co wy mozecie w jakims Nowogardzie o tym wiedziec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
DaNKriS napisał:
ciekawi mnie tylko co ty robisz w skandynawi i w jakim miejscu jestes? głupie pytanie w sumie no tak pracy szukasz to może odpowiesz na te drugie ;p

dziekuje Ci dobry czlowieku za wyczerpujaca wypowiedz... zlozone zdania budujesz, ciezko bylo zrozumiec, nie zabralem slownika ale dalismy ze szwagrem jakos rade..... co diwe glowy to nie jedna..

jejku, nie wiem co to za miasteczko, dopiero przyjechalem..... nie pytaj sie o takie rzeczy!!!
rema.... kiwi??? nie ma tu takich sklepow widzialem natomiast duzo ludzi krecacych sie w okolicy budynku z szyldem MENY, caly czas ktos z siatka wychodzi... to chyba tez bedzie sklep, podejrzewam ze w siatkach ludziska maja zakupy ale kurcze nie dogadam sie... czekam na jakies auto z polska rejesracja pod sklepem, moze ktos kupi za mnie.... moze jakis rodak sie zlituje.... cholerne trolle, oni sobie kupuja a ja tu czekam z czerstwym chlebem.... to wszystko przez tego Tuska.... cholera...

Optimus alienacja napisał:
Jeden ze skepow byl na przyklad w Smyku
no byl.... ja kojarze jeszcze jeden, w przejsciu podziemnym przy centralnym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Henry Behrens
(Optimus alienacja)
Nowicjusz
Yatsek napisał:

Optimus alienacja napisał:
Jeden ze skepow byl na przyklad w Smyku
no byl.... ja kojarze jeszcze jeden, w przejsciu podziemnym przy centralnym

Byl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Mika35)
Wiking
dajcie sobie na luz i nie drwijcia każdy kiedyś zaczynał i sranie w banie wywyższanie się i poniżanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Henry Behrens
(Optimus alienacja)
Nowicjusz
Mika35 napisał:
dajcie sobie na luz i nie drwijcia każdy kiedyś zaczynał i sranie w banie wywyższanie się i poniżanie

O chuj ci chodzi Mika?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Mika35 napisał:
dajcie sobie na luz i nie drwijcia każdy kiedyś zaczynał i sranie w banie wywyższanie się i poniżanieno właśnie!! typowe polactwo za granicą!!!

...a ty co tego chleba szukasz podejdź do jakiegoś człowieka i powiedz "aj lóking for bred". Norwedzy to bardzo przyjazny naród i ci pomogą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Henry Behrens
(Optimus alienacja)
Nowicjusz
anders b. napisał:
Mika35 napisał:
dajcie sobie na luz i nie drwijcia każdy kiedyś zaczynał i sranie w banie wywyższanie się i poniżanieno właśnie!! typowe polactwo za granicą!!!

...a ty co tego chleba szukasz podejdź do jakiegoś człowieka i powiedz "aj lóking for bred". Norwedzy to bardzo przyjazny naród i ci pomogą.

Zarty sobie robicie, a tam biedny chlopak stoi pod sklepem glodny! Wstyd! Polacy nie trzymaja sie razem za granica, to najwiekszy problem. Kolego, olej te norweskie sklepy i kup u polskiego dostawcy. Przywiezie do domu chleb, konsery a i piwko jak zechcesz. Zubra na zolci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
Yatsek napisał:
witam

jestem nowy w tym pieknym kraju, jestem nowy tu na forum, nie znam jezyka norweskiego ani angielskiego, nie mam zadnego zawodu, ale szukam bylejakiej roboty nawet za 30 koron na godzine bo to przeciez az 15 pln!!!

i tak przy okazji:

jeszcze nie jestem zaznajomiony w skandynawskich realiach stad tez to pytanie... gdzie w tym kraju moge kupic chleb?? no po prostu nie mam pomyslu gdzie moge nabyc pieczywo...

blagam... pomozcie... konserwy mi sie koncza i w tym tygodniu juz musze kupic pieczywo a to z PL juz czerstweieje niestety

w aucie konczy sie gaz ale jest jeszcze pol baku benzyny, wiec o paliwo zapytam w przyszlym tygodniu bo tez nie wiem gdzie to sie kupuje.... no wiadomo, nowy kraj....

i prosze tylko o normalne odpowiedzi bo kazdy z was nie pamieta jak tu zaczynal... powinnismy sie trzymac razem i sobie pomagac!!!! do tego sluzy przeciez to forum!!!! do pomagania takim jak ja....

Oj Oj !!!

Uciekaj z tego forum bo Cię będą wyszydzali i obleją polską żółcią... Jak się nie znasz na życiu w norweskich realiach to najpierw poszukaj u wujka Google co i jak...
A tak w ogóle to po co tu przyjeżdzasz, jesteś przecie zagrożeniem dla tych co maja tu pracę, a może chcesz pracować za jeszcze mniejsze pieniądze... (20 NOK/godz, wszak 10 zeta/godz to też godna stawka)

Ale ja Ci pomogę:
-Skoro nie znasz Norweskiego ani Angielskiego to na pewno znasz Łacinę Podwórkową, a ten język Norwedzy wskutek kontaktów z Polakami opanowali w jako takim stopniu, na pewno podstawowe emocje i potrzeby wyrazisz w tym języku
-Chleb wypiecz sobie sam
-Konserwy rozwałkuj pod oponami samochodu, będzie Ci się wydawało, że masz więcej (większa powierzchnia)
-Gaz produkujesz sam, tylko potrzebujesz reduktor z zaworem, żeby nie cofnął Ci się zgromadzony w butli i Cie nie rozewało...

Jeśli pomogłem, kliknij pomógł...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
nic sie nie boj tylko wejdz do tego sklepu poszukaj bramki z takim niebieskim kolkiem i biala strzalka to jest wejscie jak dojdziesz to sie otworzy albo idz za kims tylko zeby nie mial siatek bo pewnie bedzie szprzedawal bytelki ,tez mozesz pozbierac na miescie butelki i puszki ,
potem poszukaj regalu z chlebusiem ceny sa napisane ,obok jest krajalnica na krajalnicy i w szyfladce leza pietki chleba mozesz je spakowac w worek sa za darmo
potem poszukaj kasy najlepiej patrz gdzie jest kolejka ludzi
poloz chlebus na tasme i worek z pietkami dasz pieniazki i dostaniesz reszte ,czasem naleznosc jest wyswietlana na kasie ,jest obcja ze monety trzeba wrzycic do takiej maszyny za sama policzy i wyda reszte

dasz rade nawet nie musisz jednego slowa powiedziec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a co to niby ta REMA1000 próbowała w Polsce sprzedawać
no bo chyba nie norweski mat?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj